Федерація бадмінтону України впроваджує міжнародну програму розвитку бадмінтону у школах “Shuttle Time” на Національному рівні
23.11.2019
Виконавчий комітет Федерації бадмінтону України затвердив списки Національних Збірних команд
23.11.2019

Головний тренер Національної Збірної України з бадмінтону відзвітував про досягнення спортсменів за рік

Головний тренер Національної Збірної команди України з бадмінтону Владислав Дружченко відзвітував про досягнення українських спортсменів за 2019 рік на засіданні Виконавчого комітету Федерації бадмінтону України.

За його словами, українські бадмінтоністи покращили свої результати та піднялися на вищі рейтингові позиції порівняно з минулим роком.

Так, Артем Почтарьов був на 149 місці у рейтингу на початку року, зараз – на 95, Данило Боснюк посідав 300 місце, зараз – 185. Марія Улітіна піднялася з 133 місця на 107, Наталія Войцех з 157 місця піднялася на 125, Марина Ільїнська – з 213 на 117.

Він також відмітив, що колектив Збірних команд став більш дружним та міцним.

Учасники виконкому також обговорили плани на наступний рік.

Окрім того, члени Виконкому заслухали звіт Державного тренера Збірної України.

Він повідомив, що в Україні на сьогодні є 3278 професійних спортсменів з бадмінтону, а всього бадмінтоном займаються більше 10 000 осіб.

Заняття з бадмінтону проводять 118 тренерів, з яких 42 тренера – вищої та першої категорії.

Державний тренер повідомив членів Виконавчого комітету, що у регіонах України відкриваються нові Дитячо-юнацькі школи.

Він також відмітив значні досягнення Юніорської Збірної України з бадмінтону, які вибороли бронзові медалі на Командному Чемпіонаті Європи.

Він наголосив, що Міністерство Молоді та спорту України тісно співпрацює та ефективно комунікує з Федерацією бадмінтону України.

Він додав, що цього року було розроблено навчальну програму з бадмінтону для Дитячо-юнацьких шкіл, зараз вона знаходиться на затвердженні у Міністерства.

Державний тренер поінформував, що цього року на потреби Національної Збірної України з бадмінтону було виділено 6 837 000 гривень.