Міністерство молоді та спорту України затвердило правила гри та змагань з бадмінтону
07.03.2021
У Харкові пройшов турнір «FZ FORZA KBSC OPEN 2021»
10.03.2021

Оголошено імена української команди на Чемпіонаті Європи з бадмінтону 2021

Євро 2021 з бадмінтону в Україні – це привід для гордості за нашу країну та ознака довіри до України як надійного партнера. Таку думку висловив Президент Федерації бадмінтону України Олексій Дніпров  на відкритому засіданні Урядового Організаційного комітету Чемпіонату Європи з бадмінтону 2021, що відбулося 9 березня на НСК Олімпійський.

Президент Федерації презентував план заходів у межах Чемпіонату та підкреслив важливість цього спортивного форуму для України. «З підтримкою держави та наших партнерів ми готові провести Чемпіонат Європи з бадмінтону у Києві на найвищому рівні,– наголосив Олексій Дніпров.

У засіданні взяли участь Заступник Генерального секретаря Європейської Конфедерації бадмінтону Джиммі Андерсен, керівний склад оргкомітету змагань, представники Ради Федерації бадмінтону України, а також директор зі стратегічного розвитку компанії Megogo Іван Шестаков.

Джиммі Андерсен відзначив високий рівень готовності України до чемпіонату та побажав Києву яскравого спортивного свята.

«Бадмінтон – один з наймасовіших Олімпійських видів спорту. Отже, до України буде прикута увага людей у всьому світі. Впевнений, що турнір пройде на високому рівні засвідчить, що Україна — це велика спортивна держава», – висловив впевненість Андерсен.

Він також оголосив імена молодих українських спортсменів, які отримали вайлд кардс. «Ми вирішили підтримати молодих та дуже перспективних спортсменів — Данила Боснюка та Анну Міхалькову», — поінформував він.

Україну на Чемпіонаті Європи представлятимуть: Артем Почтарьов та Данило Боснюк у чоловічій одиночній категорії, Марія Улітіна, Наталія Войцех та Анна Міхалькова у жіночій одиночній, пара Гліб Бекетов — Михайло Махновський, а також Іван Дружченко — Олександр Колеснік у чоловічій парній категорії, Марина Ільїнська — Єлизавета Жарка, Анастасія Прозорова — Валерія Рудакова у жіночій парній категорії, а також  Михайло Махновський — Анастасія Прозорова у змішаній парній категорії.

У ході засідання було оголошено, що усі матчі, починаючи з чвертьфінального етапу Чемпіонату транслюватимуться на медіасервісі Megogo, який став офіційним транслятором змагань. Вболівальники по всій Україні зможуть безкоштовно дивитися ігри турніру наживо.

Як відомо, Чемпіонат Європи з бадмінтону є найпрестижнішим турніром в Європі, участь у якому щороку беруть понад 200 кращих спортсменів континенту. Традиційно чемпіонат визначає найкращих гравців року в жіночій та чоловічій одиночних категоріях, парних та змішаній парній категоріях.

Чемпіонат у Києві стане вирішальним змаганням у відборі на Олімпіаду в Токіо. Планується, що до Києва приїдуть провідні зірки європейського бадмінтону, серед яких іспанка Кароліна Марін (олімпійська чемпіонка 2016, екс-перша ракетка світу в одиночному розряді, триразова чемпіонка світу 2014, 2015, 2018 триразова чемпіонка Європи 2014, 2016, 2017, єдина в історії жінка з Європи, яка вигравала олімпійське золото в бадмінтоні); данець Віктор Аксельсен (бронзовий призер Олімпійських ігор 2016, чемпіон світу 2017).

Нагадаємо, що рішення про проведення Чемпіонату Європи з бадмінтону в Україні було прийнято у серпні 2019, а сам турнір мав пройти 21-26 квітня 2020 року. Проте через пандемію Covid-19 турнір перенесли.

28-й Чемпіонат Європи з бадмінтону проходитиме у Київському Палаці Спорту 27 квітня – 2 травня 2021 року. В Україні цей турнір відбудеться вперше.