Tenth year of the European badminton spectacle
29.06.2022
Faroe Games Junior International 2022: writing badminton history
14.07.2022

Особливі умови участі для українських бадмінтоністів на міжнародних турнірах у Латвії

Українські спортсмени отримають спеціальні умови участі у міжнародній серії турнірів Yonex Latvia 2022 — Yonex Latvia U17 (Лієпая, 11-13 серпня), Yonex Latvia International (Єлгава, 1-4 вересня) та Yonex Latvia Junior (Сигулда, 11-13 листопада).

Українці матимуть можливість безкоштовно брати участь у всіх турнірах Yonex у тому ж статусі, що і латвійські волонтери, які допомагають облаштувати місце проведення турніру. Спортсмени можуть допомагати на турнірах у якості волонтерів чи бути лінійними суддями під час змагань. Таких гравців організатори турніру забезпечать проживанням та харчуванням.

Умови проживання залежатимуть від можливостей конкретного муніципалітету.  Це може бути гуртожиток, шкільний клас або ночівля в будинку латвійських гравців. У співпраці зі спонсорами турніру буде організовано харчування для українських спортсменів.

Гравці, які не бажають бути волонтерами, можуть взяти участь у турнірі зі знижкою 50% та оплатити повну суму за проживання та харчування.

Директор Yonex Latvia International Крістіанс Розенвальдс вважає, що допомога українським гравцям та Федерації бадмінтону України – це найменше, що може зробити Yonex Latvia, щоб зменшити несправедливість і нерівність, які зараз відбуваються в Україні після початку російської агресії, зважаючи на те, що через війну можливості фінінсової підтримки обмежені, а гравці змушені були покинути країну. У той же час, такі правила справедливі і для латвійських гравців, які як волонтери допомагають організувати ці турніри.

Президент Федерації бадмінтону України Олексій Дніпров висловив щиру вдячність за такий жест підтримки: «Недостатньо сказати, що наша Федерація вдячна за всі зусилля, які наші друзі з Латвійської федерації докладають для підтримки українських гравців.  Вони роблять найважливіше для професійних спортсменів – дають їм можливість продовжувати грати в бадмінтон. З 24 лютого ми зосередилися переважно на гуманітарній допомозі нашим гравцям. Звичайно, дуже важливо задовольнити базові потреби – знайти місце, де наші гравці зможуть спати, переконатися, що у них є їжа. Але бадмінтон є важливою частиною їхнього повсякденного життя, тому я впевнений, що вони цінують можливість грати у великих професійних турнірах».

Щодо участі у змаганнях у Латвії на запропонованих умовах українські спортсмени та їхні тренери можуть звернутися до Технічного директора Федерації Луки Кріппи — l.crippa@ubf.com.ua.

«Бадмінтонна спільнота багато робить для України, але ми будемо вдячні, якщо інші країни візьмуть приклад з Латвійської федерації та підтримають наших гравців.  Ми закликаємо весь світ показати єдність та взаємодопомогу бадмінтонної родини. А після перемоги ми будемо раді гостинно привітати всіх наших друзів в Україні  — резюмував Олексій Дніпров.