IV Всеукраїнський відкритий турніру з бадмінтону, присвячений пам’яті тренера-викладача С. М. Косенчука
20.04.2019
Good performances for hosts in Nicosia
22.04.2019

Конгрес Європейської Конфедерації бадмінтону пройде у Києві 26 — 27 квітня. Запрошуємо ЗМІ

Президента Європейської конфедерації бадмінтону та віце-президента світової федерації оберуть на Конгресі BEC у Києві

Під час 52-го Конгресу Європейської конфедерації бадмінтону (ЄКБ), який вперше пройде у Києві 26 – 27 квітня, оберуть нового Президента Конфедерації та Віце-президента Світової Федерації бадмінтону. У Конгресі візьмуть участь очільники національних федерацій бадмінтону 40 європейських країн. Серед почесних гостей Конгресу очікуються міський голова Києва Віталій Кличко, міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, а також Президент Національного комітету спорту інвалідів України Валерій Сушкевич.

«Це визначна подія для нас, адже у Києві відбудуться вибори нового президента Європейської Конфедерації бадмінтону. Зміна керівництва — завжди велика й відповідальна справа. Я дивлюся на це з деяким хвилюванням, але  впевнений, що це піде на користь конфедерації», — відзначив Браян Агербак, генеральний секретар Європейської Конфедерації бадмінтону.

Програма Конгресу:

26 квітня

Форум членів ЄКБ

На форумі в інтерактивному форматі обговорюватимуться шляхи підвищення ефективності роботи європейської бадмінтонної спільноти. Форум проводиться з закритому режимі.

27 квітня

Щорічні збори делегатів Європейської конфедерації бадмінтону

Збори – головний керуючий орган конфедерації, на якому будуть підбиті підсумки роботи за минулий рік та затверджені плани на наступний.

12:00 – вибори нового Президента Європейської конфедерації бадмінтону.Також буде обрано двох директорів і віце-президента Всесвітньої федерації бадмінтону від Європи на 2019-2023 роки.

19:00 – 01:00 – вечірка 7thBEC Awards Gala.

Єдиним претендентом на посаду Президента BEC є Петер Таркала (Peter Tarcala) –  генеральний секретар Федерації бадмінтону Словаччини, член Ради директорів Європейської Конфедерації. У 2013 –  2017 роках Тарцала очолював Комісію з міжнародних справ і кооперації з ЄС Національного Олімпійського комітету Словаччини, є акредитованим рефері і суддею на вишці Європейської конфедерації бадмінтону і Всесвітньої федерації бадмінтону.

На посаду директорів пропонується переобрати Клавса Андреассена (KlavsANDREASSEN) з Данії та обрати Свена Серре (SvenSERRÉ) з Бельгії – члена виконкому Національного і міжфедерального Олімпійського комітету Бельгії.

На посаду віце-президента Всесвітньої федерації бадмінтону від Європи на 2019-2023 рр. балотується одразу три кандидати: Робберт де Кок (RobbertdeKOCK) зі Швейцарії, Жуао Матос (JoãoMATOS) з Португалії та Річард Вауган (RichardVAUGHAN) з Уельсу.

Під час гала-вечірки буде проведено церемонію нагородження 7thBECAwards. Нагородять переможців у номінаціях:

«Найкращий гравець року серед чоловіків»,

«Найкращий гравець року серед жінок»,

«Найкращий молодий гравець»,

«Найкращий парабадмінтоніст року»,

«Найкращий спортсмен-ветеран року»,

«Найкращий тренер року»,

«Найкращий суддя року»,

«Зал слави Європейської конфедерації бадмінтону»

Європейська Конфедерація бадмінтону була створена 24 вересня 1967 р. у Франкфурті, сьогодні  вона налічує 52 країни-члени. Штаб-квартира розташована у Брондбі (Данія).

Діючий президент BEC– Грегорі Верпуртен GregoryVerpoorten(Бельгія), який очолює Конфедерацію з 2007 року.

Акредитацію ЗМІ проводить Федерація бадмінтону України. Звертатися за телефоном: (098) 544 45 66.