— It was an obligation on our part
09.10.2020
Україна запросила на Чемпіонат Європи з бадмінтону 2021 та 2021 BEC Congress учасників щорічної зустрічі делегатів Єврорейської Конфедерації
18.10.2020

Український прапор повернувся на турнір Denmark Open 2020 після 7 років перерви

Український прапор повернувся на один з найпрестижніших турнірів світу Denmark Open 2020 після 7-ми річної перерви. Участь змаганнях взяла українська бадмінтоністка Анна Міхалькова.

“Побачити серед прапорів усіх країн турніру український — надзвичайно приємно. Я пишалася тим, що представляла свою країну на змаганнях такого рівня», — ділиться Анна Міхалькова.

Українка виступила у жіночій одиночній категорії змагань. Її суперницею стала спортсменка з Данії Julie Dawall Jakobsen, яка посідає 52 місце у Світовому рейтингу.

«Виходити на корт разом зі світовими зірками бадмінтону — неймовірні відчуття. До початку змагань у мене було тренування зі спортсменкою зі Швейцарії Сабріною Жакет (43 місце у Світовому рейтингу). Коли стало відоме ім’я моєї суперниці, я розуміла, що моє головне завдання — зіграти на максимум», — розповідає Анна.

За її словами, організація турніру була на найвищому рівні. Було незвично виходити на корт найвищих змагань після 7-ми місячної перерви.

Матч розпочався впевненою перевагою датської спортсменки, проте українці вдалося відвоювати 8 очок. Рахунок першої партії — 21-8. У другій — Анна Міхалькова тримала високий рівень гри, відкривши рахунок і йдучи з мінімальним від суперниці відставанням у 1-2 очки. А згодом Міхалькова навіть зрівняла рахунок 9-9. Проте, досвід датської спортсменки переміг — рахунок другого сету — 21-12 на користь Джулі Якобсен.

«Я довго не могла знайти свою гру, але у другій партії я змінила тактику і гра стала рівною. Цим я дуже задоволена, проте відчуття того, що у мене є шанс перемогти змусило поспішати і робити багато помилок. Досвід, який я отримала на Denmark Open — незабутній. Це велика подія для мене, як для спортсменки і я дуже вдячна за підтримку, яку я отримувала з України, це дуже важливо. Сподіваюся, скоро українські бадмінтоністи повернуться на міжнародні турніри, — підсумовує Анна Міхалькова.

Розклад та результати усіх матчів Denmark Open 2020 тут