Фінал Чемпіонату Європи з бадмінтону 2021
01.05.2021
56 Portuguese Int. Championships 2021: Preview
05.05.2021

У Києві завершився 28-й Чемпіонат Європи з бадмінтону

З 27 квітня до 2 травня 2021 року у Київському ПалаціСпорту проходив 28-й Чемпіонат Європи з бадмінтону. В Україні цей турнір відбувся вперше. Привітання учасникам, організаторам та гостям чемпіонату Європи 2021 з бадмінтону надіслали Президент України ВолодимирЗеленський та Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. В чемпіонаті взяли участь 220 гравців з 36 країн Європи.Переможцями та призерами змагань стали:

Чоловіча одиночна категорія

1.Андерс Антонсен, Данія

2.Віктор Аксельсен, Данія

3.Калле Кольйонен, Фінляндія

Ганс -Крістіан Віттінгус, Данія

 

Жіноча одиночна категорія

1.Кароліна Марін, Іспанія

2.Лайн Крістоферсен, Данія

3. Кірсті Гілмур, Шотландія

Несліхан Йігіт, Туреччина

 

Чоловіча парна категорія

1.Володимир Іванов/Іван Созонов, Росія

2.Марк Ламсфусс/Марвін Зайдель, Німеччина

3. Кім Аструп/Андерс Расмуссен, Данія

Маркус Елліс/Кріс Ленгрідж, Англія

 

Жіноча парна категорія

1. Габріела Стоєва/Стефані Стоєва, Болгарія

2. Хлої Берч/Лорен Сміт, Англія

3. Майкен Фруерґард / Сара Тюгесен, Данія

Селена Пік / Шеріл Сейнен, Нідерланди

Змішана парна категорія

1. Родіон Алімов/Аліна Давлетова, Росія
2. Маркус Елліс/Лаурен Сміс, Англія

3. Марк Ламсфусс/Ізабель Херттріх,  Німеччина

Матіас Крістіансен/Александра Бейе, Данія

Президент Федерації бадмінтону України Олексій Дніпров відзначив злагоджену роботу команди організаторів та пожалкував про відсутність глядачів на трибунах: «Ми провели нелегкий чемпіонат за дуже непростих умов, які були викликані карантинними обмеженнями та засобами безпеки. Фактично ми стали піонерами проведення такого заходу у такому форматі. Вважаю, що Україна впоралася і це підтверджують хороші відгуки наших європейських колег та учасників чемпіонату. Ми отримали величезний досвід проведення європейського спортивного змагання і готові організовувати заходи найвищого рівня. Дуже жалкую, що турнір пройшов без глядачів на трибунах. Це варто було побачити та відчути. Дякую усім, хто долучився до проведення чемпіонату. Усі разом ми довели, що Україна — спортивна країна з талановитими людьми і великими перспективами!»

Найкращі досягнення гравців збірної України на чемпіонаті – вихід у 3 раунд (1/8 фіналу): Наталія Войцех (жіноча одиночна категорія), Данило Боснюк (чоловіча одиночна категорія), Гліб Бекетов — Михайло Махновський(чоловіча парна категорія), Поліна Бугрова – Марія Столяренко (жіноча парна категорія).

28-й Чемпіонат Європи з бадмінтону відбувся завдяки наступним організаціям та компаніям:

Організатори Чемпіонату Європи з бадмінтону 2021Європейська Конфедерація бадмінтону та Федерація бадмінтону України. Чемпіонат пройшов за підтримки Міністерства молоді та спорту України, Київської міської державної адміністрації та Національного олімпійського комітету.

Партнери Чемпіонату Європи з бадмінтону 2021:

Титульний партнер — EPICENTR AGRO, Генеральний партнер — EPICENTR CERAMIC CORPORATION, Партнер спортивного обладнання — Yonex, Партнер трансляції  — MEGOGO, Водний партнер — MORSHYNSKA SPORT, Медичний партнер — DOBROBUT, Партнер — ВОДЕНЬ УКРАЇНИ, Івент партнер – ТАВРІЙСЬКІ ІГРИ.