«Наймолодший» фінал у жіночій одиночній категорії — визначилися переможці Чемпіонату України 2021
18.11.2021
An Irish Open with a Dutch golden touch
22.11.2021

Український прорив — бадмінтоністки виступили на турнірі Суперсерії в Індонезії

Марія Улітіна, Єлизавета Жарка та Марія Столяренко виступили на одному з найпрестижніших турнірів Суперсерії DAIHATSU Indonesia Masters 2021.

«Наші спортсменки здійснили справжній прорив, адже участь у турнірах Суперсерії — це перехід на найвищий рівень світового бадмінтону. Ми підтримуємо розвиток наших спортсменів і робимо все для їхнього розвитку», — підкреслив Президент Федерації бадмінтону України Олексій Дніпров.

Марія Улітіна отримала в Індонезії перемогу у першому раунді турніру. Вона впевнено здолала суперницю з Франції Léonice Huet з рахунком 21-17, 21-12. У другому раунді здолати суперницю з Туреччини Neslihan Yigit, на жаль, не вдалося (18-21, 13-21).

«Індозея — країна в якій люблять бадмінтон. Виступати тут на турнірах такого рівня не тільки величезний досвід, але й задоволення. Навіть при тому, що трибуни порожні, фанати примудряються підтримувати і дарувати гравцям мотивацію. Це дуже круто.

Ми показали непоганий результат, а головне зрозуміли, що можемо грати на такому рівні не гірше за найсильніших гравців», — ділиться враженнями Марія Улітіна.

Єлизавета Жарка та Марія Столяренко зустрілися з шостою сіяною парою турніру з Англії Chloe Birch — Lauren Smith. Рахунок зустрічі 10-21, 13-21.

«Ми з Машою граємо разом пару відносно недавно, і кваліфікація на турнір такого рівня, стала для нас великим сюрпризом. Коли ти тренуєшся і граєш поруч з  найкращими бадмінтоністами світу, здається, ти і сам стаєш з кожним днем ​​кращий.  Для мене це неймовірний досвід, адже в моїй кар’єрі раніше подібних турнірів в Азії ще не було, а для 17-річної Маші – тим більше!  Ми бачимо до чого прагнути, заряджені на продуктивні тренування, щоб в майбутньому не просто брати участь, а показувати гідні результати на змаганнях такого рангу» — сказала Єлизавета Жарка.

Її молода напарниця Марія Столяренко додала: «Я ще тільки на початку своєї спортивної кар’єри та раніше ніколи не грала на подібних турнірах. А відбір на такий рівень турніру в такому ранньому віці — це неймовірно круто.  Граючи тут, серед еліти світового бадмінтону ми підвищуємо власний рівень і вбираємо максимум інформації».

Свою оцінку виступу українських бадмінтоністок дав і Технічний директор Федерації бадмінтону України Лука Кріппа.

«Я надзвичайно пишаюся тим, як розвиваються і ростуть ці дівчата — зараз вони беруть участь у найпрестижніших турнірах в Індонезії, Франції, Німеччині. Вони представляють Україну в еліті світового та європейського бадмінтону і не так багато європейських країн можуть похвалитися цим.

Звичайно, ми не можемо одразу очікувати тут великого результату. Ми повинні бути чесними. Марія Улітіна з дуже непоганими розіграшами показала, що може вигравати раунди. Вона досвідчена і звикла грати з таким суперником, і, йдучи цим шляхом, ми зможемо спробувати отримати доступ до ТОП-60 у жіночій одиночній категорії найближчим часом.

Ліза та Марія також показують результат. Дуже непрості матчі у всіх турнірах, але з дівчатами перша мета – встановити рейтинг і водночас підвищити результативність завдяки тренувальному процесу.  Це довгий шлях, і ми не повинні забувати, що Марії 17 років.  Виходити на корт проти пар, які потрапили в топ-15 — нелегка робота, і я бачу прогрес на кожному турнірі.

Я дуже сподіваюся, що в майбутньому буде не 3, а 6 або 8 гравців, які зможуть змагатися в подібних змаганнях», — резюмував він.

Вже наступного тижня спортсменки виступлять на турнірі Indonesia Open 2021.