A chance to shine at the Dutch International 2022
19.04.2022
Don’t miss out on the action at the YONEX Luxembourg Open 2022
06.05.2022

Дефлімпіада — 2021: команда українських бадмінтоністів боротиметься за медалі

Українські бадмінтоністи розпочинають виступи на Дефлімпійських Іграх у Бразилії. Софія Черноморова, Богдана Губанова та Петро Такало. 

«Участь у змаганнях найвищого рівня зараз надважлива. Наш гімн повинен лунати по всьому світу, наші спортсмени викладатимуться на повну, щоб підняти український прапор на п’єдестал. Дефлімпійці вже здобули 46 медалей і вийшли на перше місце у медальному заліку. Сподіваюся, бадмінтоністи також зможуть додати свої здобутки до скарбнички», — підкреслив Президент Федерації бадмінтону України Олексій Дніпров.

Наймолодша спортсменка у Дефлімпійській команді України Софія Черноморова зіграє свій перший матч групового етапу змагань зі спортсменкою з Литви, а потім .

Богдана Губанова виступить у групі J разом к суперницями з Литви та Японії.

Петро Такало змагатиметься у групі H зі спортсменами з Японії та Малайзії.

У жіночій парній категорії українки грають у групі E разом з суперницями з Туреччини, Кореї та Таїланду.

У змішаній парній категорії Софія Черноморова та Петро Такало у групі F виступлять проти суперників з Литви та Індії.

«Наші спортсмени працювали 4 роки для того, щоб виступити у Бразилії. Останній місяць Петро Такало тренувався в Німеччині, а Богдана та Соня — в Литві. Ми, звісно, розраховували поїхати на Дефлімпіаду великою командою, але війна змінила плани. Українських бадмінтоністів представляють найкращі — Чемпіони України, призери Чемпіонату Європи. Ми зробимо все можливе, щоб вперше завоювати для України медалі Дефлімпіади у бадмінтоні», — ділиться тренер дефлімпійської збірної України з бадмінтону Вікторія Семенюта.